13 Eylül 2008

Leman Sam Side Antik Tiyatroda...

8. Side Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali, gün batımında Apollon Tapınağı verilen konser ile başladı.

Side de 01 - 13 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek olan kültür ve sanat etkinliği öncesi Side Belediyesi, Apollon Tapınağı'nda
turistlerin de katıldığı kokteyl verdi. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Side Belediyesi'nin ortaklaşa 8.sini düzenlediği festival, Antalya Devlet Senfoni Orkestrası'nın Çığan müziği(Macar folklorundan gelişmiş özel yaylı sözle çalınan halk müziği) konseriyle start aldı.

13 gün sürecek festivalde Antalya Devlet Senfoni Orkestrası, Anadolu Rock müziği sanatçısı Kıraç, Devlet Opera ve Bale Genel Müdürlüğü, Antalya Devlet Opera ve Bale Topluluğu (Harem Balesi), Ankara Devlet Halk Dansları Topluluğu, Leman Sam ve dünyaca ünlü İtalyan sanatçı Elena Bonelli konser verecek.
Bütün bu yukarıda saydığım proğramı kaçırdığımdan 11 Eylülde Leman Sam ın konserine gitmeyi çok istedim. 2 Bilet ayarlayıp akşam saat 20:00 gibi antik tiyatroda hazırdık.
Vaadedilen konser saatinden 15 dakika geçtiği halde yavaş yavaş önce orkestra ardından
solistler ve ardın da Leman Sam sahneye çıktı.Konserde doluluk iyiydi.
Uzun süredir bir konsere gitmediğimizden bu iyi geldi.Başlarda sevilen şarkılarını söyleyip sonlara doğru mahalle düğününe çevirdiğinden erken kalktık.
(Resimdekiler personellerim.Zühre,Mine ve Emel Çıkarken sigara molasında yakaladım ve çektim.) :))

Bizim gibi erken kalkanlar oldukça fazla olmalı ki kalabalık bi şekilde dışarı çıktık.Antik Sidenin o antik! yolundan otoparka doğru yürüdük.Dörtbir yanımız zengin tarihi kalıntılarla dolu.Ama şimdiye kadar gelip geçmiş tüm hükümetlerin Kültür ve Turizm Bakanı tam anlamıyla buraya önem vermedi.
Sadece burasıda değil,Seleucea,Phaselis,Olympos vb.
Hepsi harabe durumunda ve o kadar bakımsızki benim utandığımın yarısı kadar yetkililer de utansa birşeyler yapıalbilir diye düşünüyorum.Avrupa ülkeleri böyle antik kalıntılara sahip olsa camekan içerisine alıp korurlardı.Biz ise,bir çok antik kalıntıya sahip olmamıza rağmen hiçbirşeyin değerini bilmiyoruz.Sidenin girişinde bulunan Kemer köyü içerisinde gezdiğinizde,eski yapı evlerin kah duvarlarında kah ise merdivenlerinde antik kentten parçalar görmeniz mümkün.Harabelerdeki taşları götürüp ev yapımında kullanmışlar. :))
B
öyle giderse Side,15-20 yıl sonra hiçbir turistin gelmediği bir yer haline gelecek.Yol boyunca turistlere birşeyler satmaya (kakalamaya) çalışan satıcılarla dolu.Turistlerin rahatsız olduklarını apaçık ortada.

Etrafımıza,can çekişen Side antik Kentinin kalıntılarına acıyarak vede üzülerek bakarak eve geliyoruz.

1 yorum:

K®HAN dedi ki...

şevval sam dinliyorum bazen.
leman sam antik tiyatroda kaldı
hakkaten :)